Tre rovdyr og en kvinne
Bildet inngår i albumet Sør-Afrika -
Utstyr
  • -
  • -
  • Blender-
  • Nei
  • Exif Vis basisinfo - Vis all bildeinfo
Annen info
  • KategoriDyr
  • Lastet opp
  • Visninger1193
  • Nøkkelord
Linker og deling
Referere til dette bildet andre steder på foto.no: klipp og lim følgende tekst (ta med klammeparentesene): {bilde_85241} Det vil da bli automagisk laget en link til bildet fra teksten din.
Ønsker du å bruke/kjøpe dette bildet?
Kritikker (39)
Rune L.
Litt av en idé. Kjempespennende. Har velig sans for den. Liker resultatet. Med helt hvit bakgrunn gjenstår bare essensen. Både fuggelen og kvinnen ser ned, slik at fortellingen blir sterkere. Ser kanskje kvinnen at dagens fangst er i ferd med og bli angrepet av en rovfugl?

Vind i håret skaper mer dynamikk i fortellingen. Siden bildet er så tomt ellers, får slikt ekstra fin effekt.

Rune
Knut L.
Hvordan skal nå dette gå ? Stakkars damemenneske !
Ellers et grafisk og godt komponert bilde.
Og litt spennende.

mvh
Knut
Mariann S.
Meget stilig laget !
Fin symbolikk.
Ikke greit å være kvinner i dag , med så mange rovdyr rundt seg ;-)
Rune T.
Spennende med et så ''grafisk'' (passende uttrykk??) fra deg. Etter å ha sett en del av bildene dine, har du gitt inntrykk av at ingenting er tilfeldig, dermed antar jeg at det også er gjeldende her. Så til min oppfatning av bildet. Er faktisk ikke sikker på om jeg ''liker'' at rovfuglen er i bildet i det hele tatt? På den annen side er den et overraskende og litt provoserende element. På en måte...''Hva pokker gjør den der??'' Dens tilstedeværelse virker uansett litt trang i forhold til reste. Når det er sagt hadde bildet fungert meget bra også uten fuglen.

Mvh
Rune
Tarjei Ekenes K.
dette var sprekt og spennende

flott komponert

surrealistisk

tuppene av stengene kunne vært mer markerte

:-D ! son tarjeiav !

Bergliot E.
Tøft bilde....med fin symbolikk.

Bergliot:)
Avsluttet .
He, he...bra tittel og tøft bilde. Liker utsnittet. Kunne kanskje gjort seg om du var ørlite mindre steinhard på kontrast-pedalen og. Bra.
Marit E.
Hei Arne!

Hm.................
Tenkte nok det var deg, dette her, ja!

Stilig bilde, lurer på om det er selveste manndomsprøven som foregår her. Først konkurrerer de om den største fisken, de tror nok at damen blir fryktelig imponert over slike bragder. Men den moderne kvinne går på Rema 1000 og kjøper seg fisk, hun. Derfor snur hun resolutt på hælen og forlater rovdyra.

Velkomponert, som vanlig! Trivelig å sjå deg her igjen.

mvh
Marit
Kay R.
Hei Arne...

He,he.. Ikke dumt det hær...
Kan men handa på hjertet si at æ alldri har sett noe lignende noen gang. Et orginalt bilde med flere fremtredende elementer bygd inn i en god komp. Et bilde med flere tolkninger... Veldig bra...

MVH Kay:-)
Jostein M.
Festlig tittel og bra gjennomført. Har sansen.
Mvh
Jostein
Øyvind A.
Spennende. Blir sittende og spekulere på det innholdsmessige, uten at jeg helt får ''napp'' tror jeg.
Fin grafisk effekt.
mvh Øyvind
Arne S.
Takk for det, Marit! Er du sikker på at Rema 1000 er føstevalget for den moderne kvinne? Hva med ICA, Rimi og Mega? Min oppfatning er dessuten at hun forsvarer rovdyrene, i deres rette element .. eller?

Rune, du er inne på noe. Jeg tror også bildet fungerer uten rovfuglen. Men den var der, og jeg skal innrømme at den er utslagsgivende for at bildet ble lagt ut. For som Kay sier; han har aldri sett noe lignende før. Det har heller ikke jeg. Og originalitet i bilder er noe jeg er svak for. Det er lett å kopiere, fokusere og stille skarpt, men straks verre å presentere noe nytt.

Tarjej, du ser alt. Enig med tuppene.

Takk for alle kommentarer!

:) arne



Rolf S.
Hyggelig å se bilder fra deg igjen. Begynner å bli noen uker siden sist ?
Vanlig kjent stil dette. Et velkomponert bilde hvor komposisjonen avviker på en spennende måte fra det tradisjonelle. Har en mistanke om at dette ikke bare er ett opptak, men det er helt greit. Du skaper et meningsfyllt bilde som stiller krav til betrakteren og det kan vi trenge.
M.v.h. Rolf
Rolf S.
Hei igjen.
Jeg får bite i meg mistanken om at dette ikke er ett opptak.
Jeg skjønner av din kommentar, som har kommet mens jeg skrev min forrige, at det er det.
Det gjør ikke bildet dårligere !
Rolf
Arne S.
Ja Rolf, det er ett og samme opptak! Jeg har riktignok ''ertet'' litt med tidligere bilder, men jeg har grenser. Takk til deg og Øyvind for kommentar.

:)
Toini B.
Spennede bilde og surrealistisk som Tarjei nevner.
Jeg kom akkurat hjem fra fisketur selv...fikk en stoooor fisk
:-))) Tipper tre kg.

Alle elementene i bildet gjør dette ganske sykt og veldig kult. Flott med det flyvende håret.

:O)
Frank W. G.
Liker fuglens blikk og måten den ''henger'' på. Den henger der og skal/skal ikke..... Joda, et herlig bidrag fra deg. Er også enig med Toinis kommentar ang håret.
Dette var lækkert!!

Frank
Tor Erik F.
Interessant, spennende!

Vet ikke helt om presentasjonen/kvaliteten er den beste. Det gir litt klipp/lim følelse, som jeg ikke vet om jeg liker. Kanskje det skulle vært mindre 'hardt'?
Eller omvendt: At personene skulle vært enda hardere( enda mer 'grafisk') ??

mvh TEF
Kjetil S.
Hei Arne.

Veldig avbalanserte gråtoner mot hvit bakgrunn. Liker diagonaldraget over hele bildeflaten. Den harde kontrasten tilfører bildet mye.

For meg ser det, ut fra detaljene, at fuglen er mellom fotograf og mennesker og da kan jeg til en viss grad skjønne at de ikke ser etter den. Kommer den inn foran dem, vet jeg ikke helt om jeg kjøper at det er ett opptak siden det ikke er noen som viser interesse for rovfuglen. HVis de ikke da er intstruert til det. Dette er bare noen mer eller mindre logiske tanker fra min side.
Når det gjelder tolkning ser jeg like mye et resultat av at kvinnen, i sin kamp gjennom tidene, er på tur ut av ''naturen'' og har glemt naturens nødvendige hovedlinjer for en eksistens, og er her representert med bøyd hode og har vendt seg bort fra de andre som fortsatt har så sterke rovdrifter i seg at de automatisk ivaretar naturens krav.
En liten kommentar til Marit er at kvinnen godt igjen kan begynne å la seg imponere av slike ''bragder''. Tross alt er vi her for kun en ting, nemlig å formere oss og hjelpe avkommet til best mulig å møte sin oppgave. Alt det andre, som jobb,venner og hobbyer, er bare redskaper for å nå målet.
Tror rovfuglen vil vise kvinnen at hun har glemt noe vesentlig.
Tittelen kunne forsåvidt gjerne også vært : to rovdyr og to menn?!

Et kraftfullt bilde og håper ingen syns jeg har gjort dette til en kjønnskamparena. Det er isåfall ikke tilsiktet.

Ha en fin dag.

K:-)
Caroline M. S.
Her ser jeg ingen rovdyr, men en trekant hvor de tre ''elementene'' (mennene, fuglen og kvinnen) verken er oppmerksomme på eller interesserte i de andre i trekanten.

De to mennene ser egentlig ikke ut som de er ute for å fiske fisk (altså ikke rovdyr), men ute med fiskestengene for å være sammen/gjøre noe sammen. Som når John Lurie drar på haifiske med Jim Jarmusch i filmen ''Fishing with John'', bruker mesteparten av tiden til å diskutere annet enn fisk i bilen på vei ut av byen og pludrer om delfiner er mer intelligente enn mennesker når de først sitter der i båten med sine halvhjertede kast med stengene.

Rovfuglen kunne kanskje vært et rovdyr om den hadde retning mot kvinnen eller fiskerne, men det har den ikke. Kvinnen er på vei ut av bildet.

For meg ble tittelen på dette helt feil. Jeg ser bare et bilde jeg synes er kult fordi det ikke finnes kontakt mellom de tre ''hovedlelementene'' til tross for at det ser ut som en trekant. Så nært og likevel så fjernt (både fra hverandre, urinstinkter og jaktmentalitet).
Tore U.
Sinnsykt bra og spennende komposisjon. Kul tittel.

mvh
Tore
Arne S.
Heisan, takk for flotte kommentarer med mye fabulering. Slikt liker jeg!

Toini; du er noe for deg selv. Fiskende jente, selve prototypen på 'ingen regel uten unntak'. Positivt ment!

Frankfrankfrank; du er go'gutten. Også positivt ment, og helt ufarlig.

Tor Erik; bildet ER ekte! Jeg ser klippoglim-assosiasjonen. Men det bidrar også til å gjøre bildet annerledes. Den surrealistiske virkeligheten som gir påfyll til fantasien.

Kjetil; Ja, det er på tide at kvinnen (igjen) lar seg imponere av mannens iherdige forsøk på tilrive seg oppmerksomhet! Det er jo hva livet handler om. Alt annet er jo bare tidtrøyte og mager trøst. Dagens menn er tydeligvis helt ute på bærtur, selv om fisketur er målsettingen. Tittelen ''to rovdyr og to menn'' er dine ord. Men jeg skal innrømme at tanken har streifet meg. Linken mellom rovfuglen og kvinnen er ikke umulig å se for seg. Poenget er at bildet åpner for assosiasjoner og tankeflukt.

Caroline; jeg vet at jeg griper inn i betrakterens fantasiverden med min tittel. Jeg kunne likevel ikke dy meg denne gangen. Dessuten er du beviset for at det går an å være uenig og tillegge bildet et helt annet innhold til tross for tittel. Jeg tror likevel at tittelen bidrar til å utløse refleksjoner og tanker for eller imot. Dessuten KAN det være tre rovdyr og en kvinne, selv om det ikke er innbyrdes kontakt. Det ER faktisk tre rovdyr og en kvinne! Det er en objektiv beskrivelse på linje med "flyvende hettemåse". Nemlig! I realiteten er det selvsagt fire. Toini er beviset.

:)

Avsluttet .
Åjåjåj...pornoflott! Fuglen hever bildet for min del, gjør det spennende og setter tankene i sving. Liker den drastiske kuttingen av folka. Bravo.
Siri Elisabeth J.
Et helt surealistisk og veldig spennende.

Dette bildet kunne jo vært manipulert...Jeg er SÅ glad for at det ikke er det!

Motivet er jo bare helt utrolig.... Kappingen er topp.

Tittelen er veldig bra til dette bildet. Akk....det er godt å være kvinne av og til.....:-)

Hilsen fra Siri
Bjørn H.
Hei Arne ...

Hyggelig å se deg på plass igjen :)

Helt klart et Strømme bilde dette ...

Trodde det først var en manipulasjon, men herregud hvordan har du fått den rovfuglen til å komme så nært opptil da .. ?

Jaja...hva skal en si... hadde du med åte eller ??

Surealistisk og kanontøft dette ...

Kvinnen med ståsveis uten fiskestang bryter opp hele greia...

Syns jeg ser rester etter noe PS jobbing med håret hennes...kan det stemme ?

Kul tittel forresten .)


Fortsatt en trivelig kveld ..

Bjørn ;¤
Nils L.
Å få med fuglen der er godt gjordt. Flaks. Men det må man ha.
Likte tittelen - bildet er også unektelig ganske så tøft.
Mvh Nils :-)
Arne S.
Neida, jeg hadde ingen avtale med fuglen. Den dukket plutselig opp som troll av eske da jeg tok bilde av fiskerne. Litt flaks må vi ha.

:) takk for alle nye kommentarer!

Christer B.
Fint utsnitt og anderledes bilde. Liker den enkle sort-hvitt fortellingen.
Rune Edvin H.
Enkelt og tøft. Har ikke noen forslag til forbedringer.
Rune
Arne S.
Takk :)
Tom A. T.
Nå har jeg sett på dette mange ganger Arne, men blir like Tom hver gang. Nøyer meg derfor med å si fantastisk bilde og herlig tittel.
mvh en imponert Tom
Arne S.
Så lenge du er Tom og ikke tom .. er du, jeg og verden der den skal være. Hjertelig takk!
Avsluttet .
Veldig fin tittiel. Bildet er befriende deilig å hvile øynene på.
Sverre Farstad H.
Hei, Arne ! (:-)) Disse tegnene er meg i det jeg tar av meg hatten i beundring over teknikk, kvalitet, motivvalg og kompossisjon. Og tuppene på stengene - joda, kunne kanskje vært annerledes - men betyr lite i dette ellers å flotte bildet, synes jeg.
Mvh Sverre
Arne S.
Hyggelige ord å komme hjem til :) takk!
John G.
Ganske surrealistisk!
Arrangert? Manipulert? Ja, vil nå jeg tro, da, selv om jeg vet(vet jeg det?) at du aldri, eller vafall(betyr i alle fall, og MÅ ikke forvekles(sorry, forveksles) med vafler) veldig sjelden, begir deg inn i slikt.
Gjøkke no', fint uansett(selv om ''verdien''(tenker da ikke på den figurative el.l. opplevelsen et bilde er for øyet) synker hvis det er manipulert)...
John :-)
Arne S.
John, dette bildet er IKKE arrangert eller manipulert!

Motivet ER i dette tilfelle nettopp den surrealistisk og uvirkelige tilnærmingen - som likevel er virkelig. Virkeligheten kan av og til være mer surrealistisk enn fantasien. Valg av utsnitt bidrar imidlertid til å framheve mystikken i bildet.

Jeg ser at min tidligere lek med PS kan redusere min troverdighet, men jeg ber deg tro meg på mitt ord. Med dagens teknikk er det umulig å oppdage om et bilde er manipulert eller ikke. Dette kan være et "problem" for fotografiet generelt, men vi må dessverre leve med denne usikkerheten. Dette er også bakgrunnen for min eksperimentering med - og fokusering på – "fantasibilder", der bildets uttrykk og innhold er viktigere enn bildets tilblivelse. Jeg viser blant annet til Skarverennet, bilde nr. 93291. Min erfaring er at betrakterne ikke er opptatt av bildets tilblivelse i tilfeller der mine bilder er "laget".

Jeg er enig med deg i at fotografiets ekthet kan ha betydning for vår oppfattelse av et bilde. For meg ville det vært meningsløst å manipulere eller lyve om dette motivet. Det ville vært å sammenligne med et simpelt butikktyveri. Dette motivet "lever" fordi det er ekte. Det finnes ingen grenser for hvordan vi kan manipulere og sette sammen elementer til et motiv. Forøvrig et meningsløst tidsfordriv for meg. Det blir likevel feil å legge ved garanti og veiledning til et fotografi. Vi må dessverre leve med denne usikkerheten.

Til slutt vil jeg påpeke at jeg har mist to sider som fotograf. Den ene er bildeskaperen, som har lov til alt. Der fantasien kan blomstre og utnytte til fulle de muligheter dagens teknologi gir oss. Den andre er fotografen, som presenterer motiver fra "virkeligheten". Og der "virkeligheten" er viktig for bildets verdi og uttrykk. Først og fremst for meg selv, men også for andre, og kanskje ettertiden. Min utfordringen ligger i å presentere bilder som er troverdige og ''spiselige'' ut fra sin sjanger.

Bildet er for øvrig tatt i Sør-Afrika. Fuglen er en glente og bildet er et snapshot.

arne


John G.
Nei, det er jo ikke det :-)
Sånn midt på natta orket jeg ikke å lese de andre kommentarene. Hadde jeg gjort det, hadde jeg jo straks sett at det allerede var understreket at det ikke var manipulert. Og nettopp det overrasker meg jo - egentlig - ikke.
Det som i farta ''lurte'' meg, var fuglen som jeg trodde var en eller annen slags norsk rovfugl, en ørn for eksempel, og de er jo svært menneskesky skapninger.
Men så var det altså dette med glente, og litt ''flaks''...
John
PS Gratulerer med masse poeng både i FOTO og Fotografi.
Arne S.
Ok, slik jeg trodde. Takk igjen :-)
Du må være logget inn for å kunne kommentere bildene på foto.no.
Tastatursnarveier: forrige Goversikt neste
Åpne uskalert versjon i eget vindu